Venäjänajokoirayhdistys ry
Venäjänajokoirayhdistys ry


Kennel.fi

JÄNISMESTARUUSOTTELUN VALINTASÄÄNTÖ JA JÄRJESTÄMISOHJE

 

JM-kokeen osallistujien valintasääntö

Päivitetty Venäjänajokoirayhdistys ry:n hallituksen kokouksessa 18.8.2019.

 1. AJOK 1 kuluvalta koekaudelta, paremmusjärjestys
 2. Käyttövaliokoirat, etusijalla koirat, joilla koepalkinto kuluvalta tai edelliseltä koekaudelta.
 3. AJOK 1 koepalkinto aiemmilta koekausilta, paremmuusjärjestys

Koepalkinto oltava saavutettuna ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

JM-kokeeseen valitaan neljä (4) varakoiraa.

Ilmoittautumiset sähköpostilla tai puhelimitse.

 

 

Valtakunnallisen jänismestaruusottelun järjestämisohje

Kennelliiton kilpailutoimikunta on kokouksessaan 14.12.2004 myöntänyt sm-arvon venäjänajokoirien jänismestaruusottelulle.

 1. Jänismestaruus- ottelu on venäjänajokoirille järjestettävä valtakunnallinen mestaruusottelu. Näissä otteluissa kilpaillaan jänisajomestaruudesta Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry:n, jäljempänä mainittuna Kennelliitto, vahvistamien ajokokeen (AJOK) sääntöjen ja näiden järjestämisohjeiden mukaisesti.
 2. Ottelu järjestetään marras-joulukuun aikana. Venäjänajokoirayhdistys huolehtii ottelun järjestämisestä vuosittain. Ennakkovuorottelua kennelpiirien kesken ei ole, mutta yhdistys sopii järjestämisestä edellisen vuoden kuluessa sellaisen yhdistyksen kanssa, jolla on mahdollisuus ottelu järjestää. Otteluun saa osallistua enintään 12 koiraa ja edellisen vuoden mestari. Yhdistyksen hallitus valitsee otteluun osallistujat tulosten perusteella. Otteluun valittavan koiran tulee olla palkittu FCI:n tunnustaman maan kenneljärjestön hyväksymässä koiranäyttelyssä vähintään laatuarvostelun maininnalla hyvä (H). Jotta ottelu voidaan järjestää on siihen osallistuttava vähintään kuusi koiraa, jotka kaikki ovat saavuttaneet vähintään yhden AJOK 1 palkinnon ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.
 3. Ottelun toimeenpanoluvan myöntää Kennelliitto saatuaan asiasta Ajokoirajärjestön ja Venäjänajokoirayhdistyksen hallituksen hyväksynnän. Koe anotaan kulloinkin voimassa olevien Kennelliiton määräaikaisilmoitusten mukaisesti. SAJ:n ja Venäjänajokoirayhdistyksen hallituksen nimeävät yhden jäsenen tai yhdysmiehen ottelun koetoimikuntaan.
 4. Ottelun koemaastojen etäisyys keskuspaikasta ei saa ylittää sataa (100) kilometriä ellei Venäjänajokoirayhdistyksen hallitus anna siihen erityisistä syistä lupaa.
 5. Ottelun taloudesta vastaa ottelutoimikunta.
 6. Otteluun osallistuvien koirien omistajilta peritään osallistumismaksu, jonka suuruuden vahvistaa rotujärjestö. Ottelun järjestäjä vastaa koiranomistajien ja tuomariston muonituksesta ja majoituksesta sekä ottelun ylituomarin ja hänen varamiehensä matkakuluista, mutta ei palkintotuomareiden ja koiranomistajien matkakuluista, eikä koirille, koiranomistajille tai tuomaristolle sattuneista tapaturmista.
 7. Ottelun palkintotuomariryhmän johtajien on oltava kokeneita jäniskokeiden tuomareita ja muiden palkintotuomareiden jänisajokokeiden tuomareita. Kaikkien palkintotuomareiden tulee olla hyvässä ruumiillisessa kunnossa. Jokaisessa tuomariryhmässä on oltava yhtä monta palkintotuomaria. Ottelutoimikunta kutsuu tarvittavat palkintotuomarit otteluun. ulkopuolisten on saatava ylituomarin ja koirankuljettajan lupa tullakseen seuraamaan koetta maastossa. Lupa on hankittava edellisenä päivänä.
 8. Jänismestaruus-ottelu järjestetään yksipäiväisenä kilpailuna ajokokeen säännöillä. Vuoden jänismestarin arvon saa parhaimman pistemäärän saavuttanut koira. Jos useammalla koiralla on sama pistemäärä, saa jänismestarin arvon koira, jolla on korkein ansiopisteiden yhteismäärä tappiopisteiden vähentämisen jälkeen. Jos tämänkin jälkeen tasatulos, niin koira jolla on lyhyempi hakujen yhteisaika voittaa.
 9. Ottelun voittaja saa jänismestarin arvon (JM-vuosiluku).
 10. Muutosehdotukset tähä ohjeeseen on tehtävä Venäjänajokoirayhdityksen hallituksen kautta Suomen Ajokoirajärjestön hallitukseen. Muutokset vahvistaa Kennelliitto. 

 

 

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy